~ I fjøset ~

 

 

Settem gård

Historie

Settem nytt

Blossi

Hundene

Veaberget

Tussabu

I fjøset

Bøfjorden Samdrift DA

Jord-Skog-Grus

Verkstedet

Steinholmlia hyttefelt

Bøfjorden Utvikling AS

Elvanesset

Blogg

Linker

Kontakt oss

Gjestebok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I fjøset er det for det meste dyr som sier mø, både av stort og smått. Melkekyr, kviger, kalver og okser. Med et lite sukk i hjerte, så er dette siste året (2009) med melkedyr og kalver i fjøset. Les mer under "Bøfjorden Samdrifta".

Ettersom både Ingebrigt og jeg er mest hundemennesker, bor kattene i fjøset. Det er vel mest for å holde musene borte. For tiden er det bare en katt som holder til i fjøset "Gråa". Det er mest sannsynlig en hannkatt, da det ennå ikke har blitt kattunger... Han er en stor lysegrå kosete katt. Når man er i fjøset, så går han og stryker seg rundt føttene våre. Gråa ble født i 2008, og de var kun to stykker. Den andre var lenge hos oss, men naturen har vel gått sin gang, for en dag var den borte... Mor til disse to var "Den uten hale", som døde i 2009.

 Under kan dere se bilder av tre katter som vi hadde tidligere, "den Svarte og hvite", "Den uten hale" og "Kattungen"...

Tv. sitter kattene og venter på å få melk

Den "Svarte og hvite" er som "navnet" tilsier svart og hvit voksen katt. Mest sannsynlig er det en hann, da den ikke har hatt kattunger enda....

Den"Uten hale", er også svart og hvit, men med bare en halv hale. Hun ble for noen år siden påkjørt, og mye tilsa at hun ikke kom til å overleve. Hun er vel et bevis på at katter har ni liv! Ettersom dette er moren til den "Svarte og hvite", og til "Kattungen", så går vi ut fra at dette er en hunn!

I sommer oppdaget vi plutselig at det var tre katter i fjøset! Sammen med voksen kattene var også en kattunge. Selv om den nå har blitt ganske stor, så går den under "navnet" Kattungen. Om det er en hunn eller en hann får tiden vise....

I høst fikk jeg være med å se på kalving for første gang. Veldig spennende, men det så litt mer brutalt ut enn hva det gjør med valping. Da det var en stor kalv, og det var ei kvige som kalvet, måtte den ha litt dra hjelp. Men alt gikk bra, og det ble en stor oksekalv. Navnet ble "Ringenes Herre", da den hadde en "ring" på hodet. Med innlagt store protester fra meg uten å lykkes, er dessverre "Ringenes Herre" solgt til en annen gård i landet.

Når de er ute, har de flere store områder å gå på. Kalvene er ute bak fjøset hvor de har det kjempe fint.

 

 

 

 

© settemgard.no