Settem Gård

 

 

Velkomstsiden

SETTEM GÅRD

Historie

Settem nytt

Blossi

Hundene

Veaberget

Tussabu

I fjøset

Samdrifta

Jord-Skog-Grus

Verkstedet

Steinholmlia hyttefelt

Elvanesset

Linker

Kontakt oss

Gjestebok

 

 

 

~ Settem Gård i dag ~

I dag er det Ingebrigt Garthe og Maria Y. Garthe, og lille Fredrik som bor på Settem.

Ingebrigt eier og driver gården. I tillegg til gårdens skogdrift og jordbruk, driver han med melkeproduksjon og gruskjøring. For tiden gjør han også en stor innsats i byggingen av samdrift fjøset. Fjøset planlegges å være ferdig bygget høsten 2009...

Maria het tidligere Bragstad til etternavn, med tok Garthe navnet da Fredrik ble født. Maria er trønder, men i de siste to årene har hun bodd i Surnadal Komune. Hun er egentlig bioingeniør, men tilbringer vanligvis de fleste av dagene i uka på Halsa Interkomunale Psykiatriske Senter (HIPS) på Vågland. For tiden nyter hun dagene hjemme sammed med gullklumpen.

1.april 2009 kom den nye odelsgutten på Settem til verden. Lille Fredrik sørger nok for at det blir det mer liv og røre på settem igjen.

 

Ingebrigts interesser består mye av det samme som jobben hans, traktorer, gravemaskiner og landbruk. Men unormalt av bønder, så liker han å reise. Gjerne utenlandsturer, men også turer til fjells og sjø.

Maria har en stor lidenskap, golden retriever. Og deltar aktivt med på utstillinger og blodsporprøver, samt at hun driver ett lite oppdrett. Fotografering er også noe hun liker veldig godt, og da selvfølgelig av Fredrik og hundene... Maria blir også gjerne med Ingebrigt og reiser!

På gården finnes det også flere firbente dyr. I alt syv hunder, en hest, fjøskatter og flere dyr som sier mø.

Du kan følge med på hva som skjer av både smått og stort under " Settem nytt"

 

 

 

 

© settemgard.no