~ Settem nytt ~

 

 

Velkomstsiden

Settem gård

Historie

SETTEM NYTT

Blossi

Hundene

Veaberget

Tussabu

I fjøset

Samdrifta

Jord-Skog-Grus

Verkstedet

Steinholmlia hyttefelt

Elvanesset

Fotoalbum

Blogg

Linker

Kontakt oss

Gjestebok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Året 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19.september:

Fredrik har fått egen blogg!! Den finner dere her: fredrik.settemgard.no       >>>>>>>>

 

**************************

 

11.september:

 Nå begynner det å minke med firbente på Settem. Tolv valper har allerede flyttet til sin nye familie, og de siste fire reiser i løpet av neste uke. Med seksten små firbente og en liten tobent, så har ikke døgnet hatt nok timer til å oppdatere hjemmesiden. Men NÅ kommer en liten oppdatering på hva som har skjedd hos oss, foruten vasking, foring og bleieskift!

Besteforeldre er gode å ha. I sommer har mine foreldre vært her en del for å hjelpe til med hundene. De er ikke tunge å be, når de får være sammen med lille Fredrik. Bestemor Veaberget har vært trillepike, slik at jeg har fått unna litt husarbeid. Det har jeg satt stor pris på. Været har ikke akkurat vært på vår side, og med så mange firbente gående ut og inn, så er vel både støvsuger og vaskefill(er) snart utslitte. Heldigvis fikk Ingebrigt gjort ferdig valpegården til valpene ble så store at de kunne være ute på dagtid. Min far hengte opp presenning slik at de også kunne være ute når det regnet. Og det var jo bra, for det har regnet nesten hver dag i de siste ukene.... Temperaturen har jo vært bra, så valpene har storkost seg ute. Valpekjøpere har vi også hatt besøk av. Både fra Sunnmøre, Trøndelag og Jessheim. Og vi kan si oss ganske så sikre på at alle valpene kommer til gode hjem.

 

Trygt og godt og ligge sammen med gammel Stella, det synes både Karusell-valpen og Choice.

Fredrik har vært på både fire- og fem månders kontroll på helsestasjonen. Og alt tyder på at vokser og trives. Skal se jeg får sølvskje fra Tine dette året, for elite melk! Fredrik har nå passert 8kg og er snart 70cm lang, ikke lenge før han tar igjen mora si på lengden...  Siste kontroll fikk han sin andre vaksine. Tøffingen skrek omtrent ikke, da sprøyta var ute, kom smilet frem igjen. Men dagen etter var ikke formen like bra. Fredrik våknet med feber. Stakkars liten... Med røde kinn og blanke øyne, var det ikke en gang moro å ligge på stellebordet. Men det var godt å sitte i mammas fang. Heldigvis ble "litjklompen" bedre i løpet av dagen, og smilet kom frem igjen.

Jeg og Fredrik har også vært en tur til Mosjøen. På hundeutstilling, selvfølgelig. Med oss hadde vi lille Stella og broren hennes Robin. Fredrik har derfor vært på sin første hotell "ferie". Han sov som en stein begge nettene. Utstillingene gikk også bra. Stella fikk sin første CK på lørdag, og på søndag fikk hun CK og ble andre beste tispe!

Denne uka hadde vi tenkt å være med på babysvømming. Fredrik er så glad i vann, når han bader i baljen sin, så plasker og spruter han så hele badet blir vått. Så nå hadde jeg motivert meg til å hoppe i badedrakten, for Fredrik sin skyld. Men midt opp i valpelevering, foring, vasking osv. hadde jeg fått for meg at badinga begynte klokka fem, men der tok jeg feil. Svømminga begynte klokka fire og var ferdig kvart over fem, så den debuteringa har blitt satt på vent. Men i dag startet vi på babysang, ja, for dere som kjenner meg, dere leste riktig; babySANG. Og igjen for Fredrik sin skyld! Hva gjør jeg ikke for lille gullklumpen vår!

Han far sjøl skal nok også få ta sin del snart. Nå var det "midt i fjøstia" og en forkjølelse har også kommet snikende... MEN den 6.oktober blir det innflytting i samdriftsfjøset!!!! En dato vi alle ser veldig frem til. Det blir nok noen travle uker både før og etter denne datoen, men det skal bli godt å få litt "fjøsfri", etterhvert.

Flere bilder kommer!!!! Mens dere venter, så kan dere ta en titt på Fredrik sin blogg, den finner dere HER>>

***************

21.juli:

 Familieforøkelse på Settem!

10.juli fødte Choice åtte livskraftige valper, fire hanner og fire tisper. Fødselen var unnagjort på under to og en halv time! Valpene ble født på bryllupsdagen til foreldrene mine. Det var 37 år siden de giftet seg.

 

Fredrik sammen med sitt første valpekull. T.h: Valpene til Choice har blitt en uke gammel

 

En uke etter, 17.juli, fødte Karusell åtte store, velskapte valper. Det ble 5 hanner og 3 tisper. Valpene ble født på samme dato som det første valpekulle jeg hadde, for 8 år siden!

Så nå er huset fullt av 16 søte små nurk. Ennå er det ganske rolig, de bare sover og spiser. Men om noen uker, så blir det nok full fart... Matfar fikk det travelt med å ordne ferdig valpegården ute, da den ene valpen etter den andre, ploppet ut av Karusell. Matmor trodde nemlig at det var et lite kull... Hvor Karusell har gjemt alle i magen, undrer jeg på...

 

Karusell er en dreven mor, og steller godt med sine små. Fredrik synes det er stor stas å se på valpene. For tiden er det Choice sine som er favorittene. De ligger en uke foran i utviklingen, og har begynt så vidt å gå.

 

Mormor har vært her siden Choice fikk valper, og det setter jeg stor pris på. Valpene og de nybakte mødrene må jo passes på hele tiden, og lille Fredrik krever jo sitt av mat og bleieskift. Samtidig skal huset ryddes litt, slik at ikke det gror igjen. De voksne hundene må jo også få turen sin, og bonden selv vil også gjerne ha en matbit. Så, tusen takk mamma, for at du hjelper oss!

Lille Stella er veldig nysgjerring på alle de rare lydene hun hører fra loftet. Hun har tidligere gått trappa opp, men ikke ned. Men plutselig kunne hun å gå ned trappa også....! Nysgjerrigheten ble nok for stor. Men jeg skal si deg at det var to mødre som passet sine søte små, da en nysgjerring liten Stella dukket opp i gangen på loftet. Karusell ga streng beskjed om at det var ikke noe å tenke på å prøve å komme inn på rommet hennes. Choice stilte seg på tvert i døråpningen på rommet sitt. Slukøret måtte Stella ta trappen ned igjen. Men man kan ikke gi seg så lett... Og hvorfor må hun ligge nede i stua, mens de andre ligger oppe? Så nå passer Stella på å ikke gå for nærme døråpningen, men legger seg i gangen utenfor.

Fredrik utvilker seg for hver dag som går. I går oppdaget han en liten søt gutt i speilet. Han smilte bredt, og gutten i speilet smilte tilbake. Da ble Fredrik flau, og måtte gjemme seg bak mamma. Men sannelig, så var den lille gutten i speilet der neste gang han tittet også, like blid!

I dag venter vi også besøk av morfar. Bøfjorden fotballklubb har invitert Molde for showkamp, og morfar er jo fotballidiot, tross alt det ikke er Rosenborg som kommer... Vi "truer" med å kjøpe Moldedrakta til Fredrik.

Også Ivar og Mali kommer en tur i dag. Da er det utstillingstrening som står på planen. Mali har kjøpt seg valp (med kontrakt om å delta på valpeshow og utstilling), og når det er snakk om utstilling, så er ikke jeg tung å be.

 

********************

14.juli:

 En måned siden oppdatering... Og det har skjedd mye her på Settem siden da.

Det største er nok Fredrik sin dåpsdag. Fredrik ble døpt i Åsskard kyrkje 5.juli. Og det ble en meget vellykket dag. Sol og pent vær, men ikke for varmt. Stolte foreldre, besteforeldre, tanter, onkler og faddre. Og ikke minst et kjempeblidt og toldmodig dåpsbarn!

    

Den nye flaggstanga kom akkurat i tide, så flagget var heist til topp for Fredrik. Bordene var dekket med blomster i hvitt og blått, Løyiten sine dåpslys (-Tusen takk for førdåpsgaven, Ragnhild), bodkort av blå traktorer, og servietter med bilde av selve dåpsbarnet! Det ble servert ekte fersk Inderøy sodd og skjenning, og moltekrem (molte plukket av mormor) og kromkaker (laget av gammeltante Ingrid), og for oss kresne; hjemmelaget karamellpudding (laget av fadder Jarle)!

Fredrik har offisielt fått navnet sitt, og en ny frisyre av presten Venås ;-)

Fotografering etter dåpen, stolte foreldre og faddere. Og Jo Lasse (3år) hjalp til å få frem smilet. Her har han smakt på dåpsvannet, det var kjempegodt, så han tok like så godt en slurk til...

Bestefar og morfar står klar med kameraet til dåpsbarnet kommer ut av kirka

   

Etter middagen, ble det en liten fotoseanse. Tv. Fredrik med fadderne: Onkel Åge, tante Elisabeth Ran, Gu'far Lars Arne, Maj Aina, Hanne og Jarle. T.h: Fredrik med stolte foreldre, besteforeldre og oldemor.

Fire generasjoner, oldemor gerda, bestemor Inger, pappa Ingebrigt og lille Fredrik

Fredrik med meget stolte foreldre

   

T.v: Tante Elisabeth Ran, onkel Åge og tante Randi T.h: Søskenbarna; Erik, Mali, Ida og Ivar

Alle gjestene

Stødig og flink kjøkkenhjelp hadde vi også. Tusen takk for hjelpa, Grete!

Dåpsbarnet Fredrik i den nystrikkede dåpskjolen, laget av bestemor.

Godt å få av kjolen. Kjole er ikke noe for tøffe gutter ;-)

 

Den andre store hendelsen på Settem, er at Choice fikk åtte søte valper 10.juli, på selveste bryllupsdagen til mine foreldre. Det er 37år siden de giftet seg!  Fredrik synes det er spennende med valper. Og Choice lar han gjerne få være i valpekassa, det er jo "stor gutten hennes".

 

25.mai fylte oldemor 90år, og det ble feiret 20.juni på Skogsletta i Rindalsskogen. Dagen før reiste jeg, Fredrik og Ida til Oppdal på hundeutstilling. Med oss hadde vi Latte. Hun ble nummer tre i åpenklassen med CK og ble fjerde beste tispe. På Oppdal møtte vi Hanne og jarle og goldenjentene, som vi overnattet sammen med. De hadde lånt et stort gammelt tømmerhus, kjempekoselig.

Oldemor og Fredrik dagen etter dåpen

 

Fredrik har fått mange gode venner som har blitt glade i han. Det er vel ikke lenge før han løper etter nabogutten Jo Lasse fpr å finne på farsk.. Til da, nyter vi disse bildene....

   

***************

15.juni:

Fredrik har vært på sin første hyttetur. Lørdag 14.juni pakket vi full bilen, og kjørte til hytta på Kvikneskogen. Gammeltante Ingrid hadde vært og tent opp i ovnen, så det var godt og varmt i hytta da vi kom. Etter å ha pakket ut alt fra bilen, og luftet hundene, trillet vi en tur til gammeltante og gammelonkel. Der fikk vi kaffe og kaker, og ble invitert på middag dagen etter. Snakke om service!

 

 

Været var nok ikke på sitt beste, men det snødde i alle fall ikke. Sola tittet frem i noen sekunder, men det blåste godt. Så lørdag var vi bare inne i hytta, fyrte i ovnen, spiste og såg TV.

Søndag var ikke været bedre, men fortsatt oppholdsvær. Alle, både to-og firbente sov som steiner hele natta. Etter en lang og god hytte frokost, eller det kalles vel lunch når klokka nærmer seg tolv.... Så gikk vi en tur slik at hundene fikk løpt litt av seg.

 

Hundene storkoste seg, og de tok det første badet. Mer eller mindre isbad... Man trengte ikke langt til fjells for å komme til snøen, og i forrige uke snødde det!

 

 

Fredrik sov godt i vogna si, sikkert pga fjellufta og hompete "veier". Bibbi koser seg utenfor hytta (t.h)

 

Etter mer avslapping på hytta, dro vi til gammeltante på middag. Der ble det sodd, dessert, kaffe og kake. Altså full servering, som alltid. Mens vi spiste, ble lille Fredrik plasser i gammeltantes nye katteseng. Der koste han seg godt :-) Så ble det opprydding og hjemreise. Vi håper å dra tilbake om ikke altfor lenge. Vi må bare "gjøre fra oss" barnedåp, to valpekull, slåttonn og fjøsbygging først...

Forrige helg ble Maria ett år eldre. Ingebrigt overrasket med roser og digital fotoramme! Og det ble en liten shoppingtur til Trondheim (uka før). Det ble ikke mye shopping, men Fredrik fikk besøke tante Randi for første gang. Hun serverte god pizza som gikk ned på høykant.

På tur til Trondheim besøkte vi oldemor, og til helga skal vi feire 90års dagen hennes.

Fredrik koser seg i oldemor sitt fang. Her har hun sagt noe morsomt!

 

9.juni fikk vi besøk av tante Elisabeth Ran. Dessverre så ble hun syk i løpet av natta, så hun gikk glipp av kinamaten... MEN det positive med det, var at hun ble en ekstra dag!

Ellers så går dagene unna før vi vet ordet av det på Settem. Første slåttonn er omtrent ferdig. Den nye flaggstanga har også kommet til gårds, så 5.juli blir flagget heiset for Fredrik gutten vår.

Pappa og Fredrik har lekestund på matta. Legg merke til hva som står på bodyen til Fredrik (I love daddy...)

 

*****************

3.juni:

Da har "the new Boss in the house" blitt 2 måneder gammel allerede. Tiden flyr, og lille gullklompen vår vokser og utvikler seg for hver dag som går. Vi prøver og nyte hvert sekund med lille Fredrik. Han er for det meste bare blid og god. Spiser, sover og smiler og "ler".

 

23.mai debuterte gutta og Bibbi på blodsporprøve. Jeg vet ikke hvem av de som tok det mest med ro, det var i alle fall ikke matmor... Bibbi syntes nok det ble litt vel langt i varmen, og gikk til en 3.premie. Matmor er fornøyd med debuteringen med tanke på det lille vi har trent. Matfar var nok også påvirket av varmen, og tok seg en hvil i bilen... Fredrik var som alltid snill, blid når han var våken og sov "når han skulle".

  

 

I pinsa hadde vi fint vær med strålende sol. Mormor og morfar fra Sparbu var på besøk. Morfar har startet eget prosjekt med å pusse opp stabburet utenpå, så nå er det satt inn nye glassruter, og det holder på å få en nyoppfrisket farge. Mormor er nok mest opptatt av lille Fredrik. Både vaskemaskinen og bleiene ble flittigere brukt... "Hain må da få liggi og sprell litt uten bleie å..." og da kommer det titt og ofte en liten stråle, og ny handduk må til  :-)

Fredrik koser seg sammen med mormor

 

 

Det var flere som kom til Bøfjorden i pinsa. Nesten alle som har vogn på campingen vår på Elvanesset var der, og småbåthavna var mer enn full. Kristiansund seilbåtforening hadde tatt turen hit. Hele 19 seilbåter kom. Det var litt av et syn da de kom seilende inn. Dessverre tok de ned seilene da de kom inn i fjorden.

 

Det er nok Fredrik som er midtpunktet når vi har besøk, eller er på besøk... eller det vil vel si hele tiden :-) Hundene fant fort ut at han hører til i familien, selv om Lille Stella synes nok at hun får litt for lite oppmerksomhet. Choice har tatt Fredrik inn i sitt hjerte, hun passer godt på han. Nå vi er ute og går tur, vil hun helst gå nærmest vogna. Og når vi er inne, så ligger hun ved føttene til den som holder Fredrik, og passer på at ingen andre hund får komme nær han! Hun øver nok på mammarollen, for hun venter forhåpentligvis valper ca 13.juli. Karusell er også parret, og vi håper det kommer en liten gjeng ca.20.juli. Så da vet dere hvor og hva vi skal gjøre i sommer!

Nå har vi så smått begynt å forbrede dåpen til Fredrik som skal være 5.juli i Åsskard kyrkje. Jeg hadde bestemt meg for å lage innbydelsene selv, og hadde selvfølgelig sett for meg hvordan de skulle se ut. MEN det jeg ikke tenkte på var hvor mye arbeid det var å lage de... Heldigvis hjalp mamma meg da hun var her, og jeg jekket litt på kravene mine (og ideene). Så jeg håper de kommer i posten rett over helga! Ny flaggstang er også bestilt. Så nå kan vi heise flagget for Fredrik den 5.juli!

  

 

Også det største som skjedde i pinsa, i alle fall for noen av oss... To måneder gammel fikk Fredrik sin første traktor! (sameies med gammelkar'n på Byteng)

 

 

*****************************

 

 

20.mai:

 Ser ut til at vi satser på månedsoppdateringer.... :-) Nå har sommeren kommet for fullt til Bøfjorden. Syrenen blomstrer, bjørka har blitt grønn, dyrene har kommet ut på beite, og Ingebrigt ble ferdig med våronna i går!

Det er snart 7 uker siden Fredrik kom til verden, og nå kan vi ikke forestille oss et liv uten han. Det ser også ut til at han trives sammen med mammaen og pappaen sin. I dag var vi på 6 ukers kontroll. Han har blitt 5430 gram og 58cm!!!

På disse 7 ukene  har vi hatt mange koselig besøk, og fått så mye fint til Fredrik. -Tusen takk! Ser ut til at han var en etterengtet kar! Lille Fredrik har oså fått oppleve en del de første ukene i livet. Siste helga i april reiste Fredrik, Latte. Choice, Lille Stella og jeg til mormor og morfar på Sparbu. Det skulle arrangeres to-dagers utstilling på Verdal. Så, 3,5 uker gammel debuterte Fredrik på utstilling. Mormor var med som trillehjelp, og med sol og sommertemperatur, gikk det veldig bra. Jarle Aabakken og morfar hadde vært og satt opp teltet til oss kvelden før, og Jarle plasserte bien sin like ved utstillingsringen. Den var god og ha til amming og bleieskift (om med god oversikt over ringen) TOPP! -Tusen takk for hjelpa!

Mellom amming  klarte jeg å stille ut to hunder. Lille Stella debuterte i juniorklassen, hun ble nummer 3 med heders premie begge dagene. Jeg var også så heldig å få stille Tara (NVCH Golden Edition's Pretty In Pink) som fikk sin første CK og plasserte seg som nummer to i beste tispe klasse. -Takk for lånet Hanne.

I disse dager kjemper Bøfjordingene for å beholde skolen vår. For ca.14dager siden var det bygdamøte med ordfører og politikere. Gymsalen på skolen var bokstavligtalt full av bøfjordinger som hadde møtt opp for å kjempe for å beholde skolen. Som yngste bøfjording, følte nok Fredrik plikten til å møte opp. Med full pupp og godt sove hjerte, og bøfjordinger med meget gode argumenter, gikk møtet velding bra (selv om det varte til nesten midnatt!). Nå er vi spente på resultatet, og vi krysser alt vi har ffor et positivt svar!

Fredrik sin første 17.mai foregikk omtrent på samme vis. Det er rart hva man får til med full pupp, godt sove hjerte og positive bøfjordinger!

            

Fredrik feirer 17.mai sammen med bestemor og pappa

 

 

**************

15.april:

Da har endelig fått vårt lille gull i armene! 1.april klokken 23.54 ble vi foreldre til lille Fredrik, på 3000gram og som de sier "en gylden halvmeter" lang, altstå 50cm. Han er verdens go'este gutt. Og har til nå bare vært rolig og snill, og sjarmerende. Han har allerede sjarmert både foreldre, besteforeldre, oldemor, tanter og onkel i senk, og flere blir det nok! ;-)

I påska har vi hatt besøk av stolte familiemedlemmer. Bestemor og bestefar på Veaberget, mormor og morfar, onkel Åge og tante Randi, og søskenbarn.

Lille Fredrik 14dager

Far og sønn tar seg en liten blund...

Lille Stella er nysgjerrig, men veldig forsiktig, med lille Fredrik

Været har vært kjempefint, så det har allerede blitt flere trilleturer

Våren har kommet for fullt til Settem

 

 

************

 12.mars:

Forrige helg var mamma her en tur igjen. Da fikk vi vasket og flyttet inn på den andre stua. Dvs. flyttet tingene inn, ennå så er ikke strømmen koblet til der, men vi håper at elektrikkeren kommer før helga. På kjøkkenet går det også fremover. Alt kjøkkenutstyr er satt inn, ny ovnen er koblet til pipa, benkplata er ferdigbehandlet og gardinene er hengt opp. Det som mangler der, er å få koblet til vannet. Så Bjarte, det er nok best at du kommer før helga ellers blir det ikke flere turer på Tussabu! ;-)

Fra fredag til lørdag forrige helg, var nemlig Ingebrigt og Bjarte (rørleggeren vår og kompisen til Ingebrigt) en tur på Tussabu. Ingebrigt fant ut at hvis det skulle bli ei overnatting på Tussabu før sommeren, så måtte det bli NÅ. Med mobilen i hånden, slik at jeg kunne få tak i han hvis "noe" skulle skje mens han var borte, så fikk han en fin "påske-/guttetur".

I går var det fullmåne, men det er fortsatt mye liv i magen min. Håper bare at vi slipper å vente til neste fullmåne! Men samtidig håper jeg at vi rekker å flytte inn i andre enden av huset, og får alt ferdig til den lille kommer. Jeg holder på å male barnesenga, og skal male gulvet på barnerommet etterpå. Håper at i løpet av helga så er alt ferdig, og vi er ikke lengre "kårfolk"!

I samdriftsfjøset går det også godt, så det ser ut til at alt er i rute der også.

Vi har hatt noen fine og milde dager her i Bøfjorden. Snøen har nesten smeltet bort, og det er ikke lenge før de første vårtegnene er å se. Det er godt når det går mot lysere tider, både energien og arbeidslysta kommer tilbake. I dag er det grått og litt småregn, men heldigvis ikke snø. Snakket med onkelen min som bor på Kvikne, der blåste og snødde det. Snøen lå langt oppover stuevinduene!

Både Randi og mamma har laget seg hjemmesider. Linker finner du under "linker".

Nå skal jeg gå og male et strøk til på barnesenga. Skal legge ut bilder neste gang jeg skriver. Blir spennende å se om vi fortsatt er to, eller om vi har et lite nurk i armene våre! Til da, skal vi fortsette vår "adventstid" (= ventetid). So long!

***************

1.mars:

1 MÅNED IGJEN til terminen! I helga var vi en tur på Sparbu for å feire venninnen min, Inga, sin 40års dag. Vi dro på fredag, så vi fikk hele helga for oss selv. Det var godt å komme bort litt, bare slappe av og ro helt ned. I de siste ukene har det vært full fart her hjemme. Og det toppet seg opp i forrige uke. Da kom Randi for å male barnerommet og pappa for å male stua. Mamma hadde vinterferie, og kom på onsdag sammen med de tre hundene mine som bor på Sparbu. Min tante, Ingrid, var også med. Da hun og mamma skulle være med Inger å lære og lage mølsgrøt.

Da vi dro til Sparbu, var det fortsatt fullt hus hjemme. Så da vi kom hjem i går, var barnerom og stua så godt som innflyttingsklar. Nå står det igjen kun noen småting å gjøre på kjøkkenet, så er også det ferdig til innflytting! DET skal bli godt å komme i orden igjen!

Vi hadde håpet på å kunne stoppe på Orkanger sykehus i går, da vi passerte, ettersom vi har avløser denne uka. Men ingen tegn vist at det var noen grunn til å stoppe der... Så nå må jeg nok holde igjen til neste gang avløseren kommer! Kanskje like så greit, da det ennå gjenstår mye å gjøre før alt er "klart".

I helga kom det et brev fra folkeregisteret, til "Maria Yoon Garthe". Har fått noen spørsmål om vi har snytt noen for noe! Men nei, det har ikke vært noen hemmelig bryllup i det siste! Da babyen skal hete Garthe til etternavn, fant vi ut at det var enklest at alle i familien har samme etternavn, derfor har jeg byttet fra Bragstad til Garthe. Bryllupet blir senere.... kanskje.... i fremtiden.... en gang.... Innbydelsen kommer i posten! ;-)

Tusen takk for malejobben, Randi og pappa. Og takk for husvask, hundepass og middag, mamma! Og ikke minst, Lars Arne, takk for at du tok fjøset i helga!

******************

 18.februar:

En stor dag for gutta i Bøfjorden Samdrift. I dag kom roboten!! Enda et tegn på at fjøset nærmer seg innflyttingsklar. Ennå blir det nok et par måneder til, men for hver dag er de en dag nærmere.

Her hjemme er alt som vanlig; Fjøstid, arbeid ute og inne, middag, fjøstid og hundelufting... Kanskje ikke bare rutine arbeid. Kjøkkenet er også klar til innflytting, snart... Maling av lister, beising av benkplater, montering av krane og vasking, SÅ kan vi vel flytte inn.....

Lille Stella, som har blitt større enn gammel Stella, har deltatt på et par valpeshow til etter jul. Begge gangene ble hun beste tispe. Neste gang hun skal i ustillingsringen, debuterer hun som junior.

Den andre lilleputten vår, vokser og trives fortsatt i magen. Nå er det knappe 6 uker igjen til terminen. Hverdagen vår er nok også mye preget av dette. Etter ei natt med en drøm om at vannet plutselig gikk, og ingenting var klart, så ble Ingebrigt satt i sving med å hjelpe til med å ordne klar det meste. Så nå er vugga satt inn på soverommet vårt, ferdig oppredd, lekegrinda er montert, vogna er tatt frem, stellebordet er fylt opp med det aller viktigste, og babyklærne og teppene vi har er nyvasket. Da er det vel bare igjen å pakke bagen... og vente! :-) Tror den siste ventetiden kan bli lang, for vi gleder oss bare mer og mer.

Inger holder på å strikke dåpskjole, og skal snart begynne med monteringen. Det blir en fin dåpskjole, og ekstra spesiell ettersom det er bestemor Inger som har laget den.

I mellomtiden så får vi vel bare fortsette med våre hverdagsrutiner. For noen store utfarter blir det ikke.

Det blir en ekstra tur til trøndelag i slutten av måneden. Min venninne Inga fyller 40år. I slutten av januar var jeg også på bursdagsfeiring der. Da var det jentene hennes, Anna Maria og Ella Ulrika som fylte år.

   

Anna Maria 6 år og Ella Ulrika 4år

I februar ble det plutselig vinter igjen. Det har kommet mye snø i det siste, så både jeg og hundene har fått brukt mye energi når vi går våre daglige turer i skogen. I dag har det regnet litt. Føret blir ikke like bra, men jeg håper snøen kan regne bort slik at det kan bli vår snart. Heldigvis så har sola kommet tilbake. Men det er typisk at i dag, 18.februar, når sola skinner på Settem hele dagen, så er det gråvær.

       

****************

4.januar:

GODT NYTT ÅR!

Da er jula over, og vi har begynt på et nytt år. Dette vil for oss bli et spennende år, og vi prøver å forbrede oss så godt vi kan. Tiden går så fort, og før vi vet ordet av det så har vi blitt tre. Noe som vi ser veldig fram til.

En annen stor forandring vil bli når vi skal flytte inn i samdriftsfjøset. Vi tror det kan bli en travel vår, men en god ordning etter hvert. Vi prøver å planlegge det som planlegges kan... Vår snille fleksible avløser, Olav Jan, har ordnet det slik at vi har 14 dagers margin rundt terminen. Så da får vi håpe at vårt lille gull har tenkt å komme i løpet av disse dagene!

Begynnelsen av dette året har vært, som slutten av forrige år, forholdsvis rolig. Det ble dessverre ingen hvit jul i Bøfjorden, men snøen kom til nyttår.

Julaften begynte som vanlig, fjøsstell og hundeluftig. En bedre julebrunch, og "Tre nøtter til Askepott". Men før fjøset skulle tas til kvelds, var det tid for å se på DVD'n av gullet vårt. Spente var vi da vi trykket på play-knappen... DVD'n besto av seks små videosnutter. Helt ubeskrivelig å se, igjen! Tenk at til neste jul så er den hos oss!

Etter fjøset var vi på Veaberget og spiste (altfor mye) god mat. Både Erik, Ivar, Ida, Åge og Gerd Randi (beklager; Randi Fredrikke!) var der i tillegg til Inger og Fredrik. Det ble en trivelig kveld. Etter middag og oppakking av gaver der, dro vi hjem til Settem hvor et juletre med enda flere julegaver ventet på oss. Noen timer etter midnatt var det godt å komme i senga.

-Tusen takk for alt vi fikk til jul!

1.juledag ble ny komfyren vår "døpt". Kalkun sto på menyen. Oppskrifter og bruksanvisning ble nøye fulgt, og det resulterte til en perfekt stekt kalkun! Senere har den fått prøvd seg på ribbe og mye annet god julemat. Svoren på ribba ble knasende sprø, altså perfekt.

2.juledag kom mamma og pappa fra Sparbu. Vi hadde noen trivelige dager sammen med de til 5.juledag. Da kjørte de hjem igjen, og vi skulle tilbringe de siste dagene av året for oss selv. Utenom at Ingebrigt har vært å brøytet, og jeg har luftet hundene, så har vi ikke gjort mye annet enn å slappe av. Så nå er vi klare for et nytt år, og ikke minst siste innspurt til "vårt nye liv".

Stella syntes det var topp at det kom snø. Hun storkoser seg ute. Favoritt hobbyen er tydelig snøfotball... Ekstra moro er det hvis vi og gammel Stella også er med ute og leker. Bilder er lagt ut i Fotoalbumet.

 

© settemgard.no