~ Hundene ~

 

Velkomstsiden

Settem gård

Historie

Settem nytt

Blossi

HUNDENE

Veaberget

Tussabu

I fjøset

Samdrifta

Jord-Skog-Grus

Verkstedet

Steinholmlia hyttefelt

Elvanesset

Blogg

Linker

Kontakt oss

Gjestebok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På gården har vi flere hunder, en blandingshund, og flere golden retrievere. Golden jentene har eget hus og luftegård, hvor de har det som plommen i egget. Men de er inne sammen med oss om kveldene. Når det nærmer seg leggetid, begynner de og vil ut i huset sitt igjen.

Maria driver et lite oppdrett av golden retrievere under kennelnavnet Golden Edition. Det første goldenkullet hun hadde ble født sommeren 2001. Til sammen har hun til nå oppdrettet elleve kull. Valpene er kjent for å være friske, flotte og ikke minst ha ett godt gemytt.

 

I goldenjentenes lykkebo bor:

Karusell Bibbi Stille

 

Lillesøss Latte Choice

 

 

Vi har også en gammel blandingshund på 13,5år, Stella. Hun bor inne sammen med oss hele tiden. I 2008 beholdt vi igjen en valp, som skal bli v¨r nye gårdshund. Hun heter selvfølgelig Stella. Helt siden Ingebrigt var liten har det alltid vært en hund på gården som heter Stella. Ingebrigt har hund for selskapetsskyld.

Den første Stella som bodde på gården var en buhund.

Gammel-gammel Stella og Ingebrigt

 

Så kom Stella nummer to, en border collie krysning.

Gammel Stella og Ingebrigt

 

Også er det Stella som vi har nå, verdens fineste blandingshund.

Stella

Maria er oppvokst med en labrador retriever, Stamina's Guri. Tildaglig kalt Lady. En hund som bare var rett og slett snill. Allikevel ble valget golden retriver, da de etter mange år hadde vært uten hund. Noe som ikke har vært angret på i ett sekund siden. Jula 1997 kom Begora's Håp (Phoebe) til Maria og familen hennes. En hund med sjel... Med Phoebe kom også interessen for hund og hundesport for fullt. Utstillinger og blodsporprøver ble hovedkonkurransene. Til nå er sikkert flere ti-talls utstillinger og blodsporprøver gjennomført, både her til lands og i nabolandet.

Maria og Phoebe klarte å få både det norske og svenske viltsporchampionatet. Og siden har også to til fått den norske championat tittlen, NVCH Begora's Karusell og NVCH Begora's Morgenstillhet.

Også utstillingene har gått veldig bra, ingen championater ennå, men flere certifikater, samt flere Best In Show. Ett av de største opplevelsene Maria har hatt med hund, var da hun fikk Phoebe sitt første cert. Da kom tårene...

Her ankommer golden jentenes lykkebo

 

Les mer om Golden Edition på www.golden-edition.com

 

 

 

 

© settemgard.no